Cele mai bune filme internaționale pe Netflix în 2023

Cu diversitatea sa culturală și bogăția sa de povești, cinema-ul internațional oferă o fereastră fascinantă în lumi și tradiții diferite din întreaga lume. Filmele internaționale aduc în fața noastră perspective unice, personaje complexe și povești captivante care ne provoacă să ne întrebăm și să ne descoperim mai mult despre lumi și culturi diferite. Netflix, fiind una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume, oferă o gamă largă de filme internaționale care sunt disponibile pentru a fi descoperite și savurate de către publicul din întreaga lume. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune filme internaționale disponibile pe Netflix în 2023, care merită cu siguranță atenția și aprecierea noastră.

1. „Parasite” (2019) – Coreea de Sud

„Parasite” este un film sud-coreean captivant și provocator care spune povestea a două familii – una bogată și una săracă – și interacțiunile complexe dintre ele. Regizat de Bong Joon-ho, acest film a câștigat numeroase premii, inclusiv Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes și premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film în 2020. „Parasite” este un exemplu perfect al cinei sud-coreene de înaltă calitate, care îmbină cu măiestrie umorul, dramatismul și comentariile sociale subtile.

2. „Roma” (2018) – Mexic

„Roma” este un film mexican regizat de Alfonso Cuarón care urmărește povestea unei servitoare indigene care lucrează pentru o familie de clasă mijlocie în Ciudad de Mexico în anii 1970. Filmul oferă o privire intimă și emoționantă în viața acestei femei și în societatea mexicană a acelor vremuri. Cu o regie impresionantă și interpretări remarcabile, „Roma” a fost aclamată de critici și a câștigat numeroase premii, inclusiv premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film Internațional.

3. „Shoplifters” (2018) – Japonia

„Shoplifters” este un film japonez regizat de Hirokazu Kore-eda care urmărește povestea unei familii de hoți și escroci care își găsesc un nou membru – o fetiță neglijată pe care o adoptă. Filmul explorează teme precum sărăcia, familia și moralitatea într-un mod subtil și emoționant. Cu o distribuție remarcabilă și o poveste captivantă, „Shoplifters” a fost apreciat de critici și a câștigat Premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2018.

4. „Capharnaüm” (2018) – Liban

„Capharnaüm” este un film libanez regizat de Nadine Labaki care spune povestea unui băiat de doisprezece ani din Beirut care decide să dea în judecată părinții pentru a-l fi adus pe lume într-o lume plină de sărăcie și suferință. Filmul explorează problemele sociale și umane din Libanul modern și aduce în discuție întrebări importante despre drepturile copilului și inegalitatea socială. Cu o interpretare remarcabilă a actorilor amatori și o poveste profundă și emoționantă, „Capharnaüm” este unul dintre cele mai impresionante filme libaneze din ultimii ani.

5. „The Farewell” (2019) – Statele Unite / China

„The Farewell” este un film realizat în coproducție între Statele Unite și China, regizat de Lulu Wang, care spune povestea unei familii chineze-americane care se reunește în China pentru a sărbători nunta bunicului, dar cu un secret – bunicul este bolnav de cancer terminal, iar familia a decis să nu îi spună adevărul. Filmul explorează teme precum identitatea culturală și pierderea prin prisma unei povești de familie captivante și emoționante. Cu o interpretare remarcabilă a lui Awkwafina și o regie sensibilă și profundă, „The Farewell” este unul dintre cele mai apreciate filme internaționale ale anului 2019.

6. „Cold War” (2018) – Polonia

„Cold War” este un film polonez regizat de Paweł Pawlikowski care spune povestea unei povești de dragoste tumultuoase și pasionale dintre un muzician și o cântăreață în timpul Războiului Rece. Filmul este remarcabil pentru cinematografia sa impresionantă și pentru interpretările puternice ale actorilor principali. Cu o poveste captivantă și o atmosferă întunecată și romantică, „Cold War” este un film care te va captiva și emoționa în același timp.

7. „Atlantics” (2019) – Senegal

„Atlantics” este un film senegalez regizat de Mati Diop care spune povestea unei iubiri interzise și a unei părți din Dakar care este bântuită de spiritele bărbaților care au murit pe mare în căutarea unei vieți mai bune. Filmul aduce în discuție teme precum migrația, exploatarea și supranaturalul într-un mod sensibil și captivant. Cu o cinematografie uimitoare și o poveste plină de mister și emoție, „Atlantics” este unul dintre cele mai impresionante filme africane din ultimii ani.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune filme internaționale disponibile pe Netflix în 2023, care oferă o privire fascinantă și captivantă în culturi și lumi diferite din întreaga lume. Indiferent de gusturile tale în materie de film, există întotdeauna ceva de descoperit și de apreciat în lumea diversă a cinematografiei internaționale. Așadar, pregătește-ți popcorn-ul și lasă-te purtat într-o călătorie cinematică prin culturi și povești fascinante, cu aceste filme remarcabile disponibile pe Netflix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *